O nadaci

Petra Klausová je starší sestra úspěšného hokejisty Jakuba Voráčka, jehož jméno už dnes znají nejen fandové tohoto sportu. Žena s neuvěřitelným optimismem, která kolem sebe šíří dobrou náladu, i když žije s diagnózou roztroušené sklerózy. Díky onemocnění Petra poznala blíže podmínky pacientů i lékařů, seznámila se s problémy, kterým čelí. Společně s bratrem Jakubem se rozhodli postavit k problému čelem a pomáhat stejně nemocným lidem, a nejen jim.

V dubnu 2015 proto společně založili Nadaci Jakuba Voráčka. Jakub Voráček podporuje finančně provoz nadace, kromě toho věnuje za každý bod v kanadském bodování NHL 1000 USD. Za sezónu a play off 2015/2016 přivezl nadaci 56 000 USD. Za sezónu 2016/2017 předal nadaci za kanadské bodování 61 000 USD a za sezónu 2017/2018 na kontě přibylo rekordních 83 000 USD.

Jakub Voráček působí jako hráč NHL v týmu Philadelphia Flyers, kde se již několik let věnuje charitativní činnosti. Zapojil se aktivně například do projektů Make a Wish Foundation, Building Hope for Kids nebo Salvation Army. V rámci USA se Jakub Voráček soustředí na podporu onkologicky nemocných dětí.

Nadace Jakuba Voráčka směřuje podporu v České republice především do těchto oblastí:

1

Podpora individuálních pacientů s RS v tíživé situaci

2

Podpora rozvoje MS center v České republice, především podpora komplexní rehabilitace RS pacientů

3

Podpora organizací sdružujících pacienty s RS

Zásady zpracování osobních údajů.