Nadace Jakuba Voráčka a eReS tým ČR se hlásí

Zakladateli Nadace Jakuba Voráčka jsou Jakub Voráček, hráč NHL v týmu Philadelphia Flyers a Petra Klausová, sestra Jakuba, která žije s diagnózou roztroušené sklerózy již několik let. Nadaci spolu založili v červnu 2015. Hlavním cílem Nadace Jakuba Voráčka je zlepšit kvalitu života konkrétních pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní (RS). Na chod a činnost nadace přispívá výrazně sám Jakub, který za každý bod, který uhraje v rámci sezóny v turnajích NHL posílá na účet nadace 1.000 USD.

Symbolem a značkou nadace je Kluk Puk, který pomáhá činnost nadace zviditelnit a zároveň získávat další finanční podporu. A to především v rámci nadačního e-shopu http://www.nadacejakubavoracka.cz/kluk-puk-pomaha/

Kluk Puk, ale přináší v průběhu roku také několik především sportovních akcí, kde je možné se potkat s Jakubem Voráčkem, ale i jeho přáteli a podporovateli z řad sportovních hvězd a známých osobností z kulturního i hudebního světa. Překvapením pro všechny, včetně Jakuba a jeho rodiny, bylo předání daru přímo od NHL právě pro Nadaci Jakuba Voráčka, a to v celkové hodnotě 25.000 USD. To potěšilo i maskota nadace Kluka Puka, který byl v O2 aréně vedle oficiálních maskotů obou hokejových týmů k nepřehlédnutí a který se těšil velkému zájmu především u malých fanoušků.

Na 4. setkání eReS týmu ČR dorazili pacienti, jejich rodiny a přátelé, kteří jsou členy tohoto spolku. Registrace je bezplatná a stále jsou vítáni všichni, které problematika RS zajímá: https://www.erestymcr.cz/diskuzni-forum/registrace

Hostitelkou setkání na otevřeném tréninku byla Jakubova sestra Petra, kterou podpořila maminka Hanka, ale také Jakubova přítelkyně Markéta se synem Matějem. Mezi hosty byla mimo jiné také Marcela, maminka Davida Pastrňáka, hráče Bostnu, která je společně s Davidem velkou podporovatelkou nadace. Po tréninku došlo v šatně Flyers také k předání podepsaného Jakubova dresu, hokejky od kapitána Girouxe, lapačky a vyrážečky od mladého brankáře Harta pro online dražbu, která proběhla ve spolupráci s deníkem Blesk.

Podpora z nadace i eReS týmu ČR je směřována především individuálním pacientům s diagnózou roztroušené sklerózy (RS). Finanční příspěvky nadace pravidelně rozděluje mezi konkrétní pacienty s RS, kteří potřebují uhradit například nový invalidní vozík, asistenčního psa, schodolez, intenzivní rehabilitace, psychoterapie, a nebo mnoho a mnoho dalšího. „Cest a možností pomoci je celá řada. Nenechte se vyřadit ze hry a pomáhejte s námi!

"Děkujeme za podporu opravdu všem, dnes už můžu říct, všem z celého světa.“ loučí se s úsměvem a úctou Jakub Voráček.

Tiskovou zprávu zpracovala Lenka Dominiková, dne 3.10.2019

Texty pro anglickou verzi webu byly přeloženy oddělením překladů a tlumočení jazykové školy Channel Crossings