Nadace Jakuba Voráčka vyhlašuje celostátní pátrání po neznámém dobrovolníkovi

 

Nadace Jakuba Voráčka se věnuje pomoci pacientům s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní již skoro 6 let. Za toto období dokázala předat pacientům nebo organizacím, které nemocné s RS podporují a léčí, skoro 15 milionů korun českých. Spoluzakladatel Jakub Voráček osobně, kromě jiného, přispívá své nadaci částkou 1 000 USD za každý uhraný bod v rámci kanadského bodování NHL a pravidelně připisuje bonus i za body, které nahrál v rámci MS v ledním hokeji, kterých se dosud účastnil.

Matematika je jednoduchá, a všichni víme nebo si umíme dohledat, kolik bodů náš šéf Jakub Voráček uhrál v NHL za necelých 6 let působení nadace. Cest a forem, jak podpořit naši nadaci, je mnoho. K Jakubovi se velmi často připojují s pomocí další hokejisté, ale i jiní sportovci, známé, ale i zcela neznámé osobnosti. Příspěvky nebo dary jsou zasílány přímo na transparentní účet nadace, přes online rozhraní, nákupem v nadačním e-shopu nebo třeba i formou DMS. Ano, vy všichni jste pro nás osobnosti! Každého daru si neskutečně vážíme a každou korunu s rozvahou a zodpovědností přidělujeme našim pacientům s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní.

Aktuálně se nám začaly hromadit dotazy na pana X, našeho „kolegu“, který ze svého soukromého telefonu, kde většinou využívá skryté volání, vyzývá k zapojení se do pomoci a zaslání daru na náš nadační transparentní účet. Vyhlašujeme proto celostátní pátrání po panu X, díky kterému na transparentním účtu přibylo několik tisíc korun. I tyto prostředky budou při pravidelném zasedání správní rady přiděleny na pomoc našim žadatelům, kterých je každý kvartál více a více.

Děkujeme za tuto nezištnou pomoc, která ovšem není v souladu s vizí a chodem naší nadace.

Omlouvám se všem, které takový telefonát pohoršil; o této tajné aktivitě jsme neměli žádné tušení, a telemarketing pro získávání finančních darů pro zajištění potřeb a pomoci našich pacientů není námi preferovanou cestou. I tak bychom se s panem X velice rádi setkali osobně. Pokud se vám tedy ozve, poprosíme, vyřiďte mu náš vzkaz a naše přání, aby se s námi spojil.

Velké díky za vaši pozornost a pomoc, věříme v sílu médií a sociálních sítí a moc rádi vás všechny budeme i nadále informovat, jak se celostátní pátrání dále vyvíjí.

Za Nadaci Jakuba Voráčka
Petra Klausová, Jakub Voráček a všichni kolegové

Náhled transparentního účtu
https://www.csob.cz/portal/firmy/bezne-ucty/transparentni-ucty/ucet/-/ta/272036015

Kontakty:
info@nadacejakubavoracka.cz +420 773 377 507

Symbolem a značkou nadace je Kluk Puk, který pomáhá činnost nadace zviditelnit a zároveň získává další finanční podporu. Pod touto značkou je mimo jiné široké veřejnosti, ale i partnerům k dispozici zajímavá a netradiční nabídka v rámci charitativního e-shopu, ale i spolupráce v rámci nadačního turnaje Hokejky pro Kluka Puka nebo Golf pro Kluka Puka.

http://www.nadacejakubavoracka.cz/kluk-puk-pomaha

Velice děkujeme a vážíme si každé podpory. O rozděleních nadačních příspěvků informujeme pravidelně na našich webových stránkách: https://nadacejakubavoracka.cz/komu-jsme-pomohli
Cest a forem pomoci konkrétním pacientům, jednotlivým projektům nebo nadaci jako takové je celá řada. „Nenechte se vyřadit ze hry a pomáhejte s námi!“ loučí se Jakub Voráček, s celou řadou svých nejen hokejových přátel, kteří se do pomoci a podpory již zapojili.

Děkujeme a těšíme se na brzké setkání se všemi!
Petra a Jakub

Lenka Dominiková
výkonná ředitelka nadace
+420 608 304 126
lenka.dominikova@nadacejakubavoracka.cz

Nadace Jakuba Voráčka
Karlovarská třída 581
Kamenné Žehrovice 273 01

www.nadacejakubavoracka.cz 
Tiskovou zprávu zpracovala Lenka Dominiková, dne 15.4.2021

Texty pro anglickou verzi webu byly přeloženy oddělením překladů a tlumočení jazykové školy Channel Crossings