Jakub a celá řada sportovních i kulturních osobností podpořili golfem RS pacienty

Celá řada známých sportovců, kulturních osobností a donátorů nadace přijela podpořit Jakuba svou účastí na golfovém turnaji GOLF PRO KLUKA PUKA 2021. Hráče čekalo fyzicky náročných 18 jamek dlouhé klání, včetně vložených soutěží, ale i již tradiční „trouble shot Kluka Puka“ na úplný závěr turnaje, kdy z lávky před klubovnou hráči přihrávali co nejblíže k hokejce Kluka Puka, který pomrkával zhruba 50 metrů dále. Za příspěvky a zakoupené nadační fee pro hru po boku známých sportovců a osobností se podařilo získat neuvěřitelných 330 000 korun. Sestra Jakuba a ředitelka nadace, Petra Klausová, byla dojatá: „Velice děkujeme za tak krásnou pomoc a podporu všem, kteří se připojili. Jsme moc rádi a vážíme si toho, že jste si našli čas na toto krásné setkání. Určitě budeme v nadační golfové túře pokračovat i v dalších letech.“ Jakub sám doplňuje: „...den na golfu mám nejraději. Navíc, když hraji pro pacienty s RS, odpouštím si ty nepovedené rány. A když mám kolem sebe lidi, kteří jsou mi blízcí, tak si to prostě moc užívám. Je to pro mě velký relax. Doufám, že si to všichni užili se mnou. Ještě bych rád doplnil, že tentokrát se mezi nás nově zapojili pro mě moc důležití, Petr a Karel Svobodovi. Opravdu hodně mi pomohli, jsem moc rád, že dorazili. Navíc Petr byl u toho, když nadace vznikala, a pomohl tomu, že se věnuje právě RS. Svou podporu korunoval tím, že právě naší nadaci věnoval svou olympijskou zlatou medaili z Nagana.“

Prvenství ve třech kategoriích turnaje Golf pro Kluka Puka 2021 vybojovali Martin Růžička, Antonín Gazdík a Michal Neuvirth. Nejdelším drivem se i přes hojnou účast hokejistů pyšnil tenista Tomáš Dominik a nejpřesnější ze všech byl Roman Procháska. Nově se soutěžilo i v kategorii pro negolfisty, kterých dorazilo skoro 20. A svou první golfovou výhru v rámci puttovací soutěže získali Anna Klausová a Michal Šindelář. Všem moc gratulujeme!

Komu konkrétně a v jaké výši nadace pomůže, si budou moci všichni přečíst na webových stránkách po zasedání druhé kvartální rady v první polovině měsíce července. Všechny dosud rozdělené příspěvky jsou již uveřejněny na http://www.nadacejakubavoracka.cz/komu-jsme-pomohli.

Děkujeme a těšíme se na brzké shledání se všemi.