HOKEJKY PRO KLUKA PUKA 2022 - POZVÁNÍ

HOKEJKY PRO KLUKA PUKA 2022
„Nenechte se vyřadit ze hry“
Jakub Voráček, útočník NHL a také národního týmu, představuje již skoro sedm let kromě svých hokejových úspěchů také Nadaci Jakuba Voráčka, kterou založil společně se svojí sestrou Petrou. Petra má roztroušenou sklerózu mozkomíšní (RS) diagnostikovanou již skoro 15 let.

Cílem Nadace Jakuba Voráčka je finanční podpora, kterou nadace pomáhá zlepšit situaci a kvalitu života pacientů s diagnózou roztroušené sklerózy mozkomíšní (RS). Tato podpora je velmi důležitá, ale není to všechno, co lidé žijící s diagnózou RS potřebují. Nadace jako jediná v Čechách podporuje konkrétní pacienty. Do dubna letošního roku rozdělila více jak 18 miliónů korun. Správní rada zasedá kvartálně a vyhodnocuje i po konzultaci s odborníky jednotlivé žádosti. Kde konkrétně peníze pomáhají, tedy přehled kvartálně přidělených příspěvků je dostupný na webu nadace:
http://www.nadacejakubavoracka.cz/komu-jsme-pomohli/.

Kuba vidí svou činnost jako logické vyústění svého postoje k pomoci druhým: „….když máte tu možnost v životě něco společnosti vrátit, máte to udělat. Rád bych část svých aktivit, pocitů i zkušeností přenesl i mezi své vrstevníky, kamarády nejen z hokeje, ale vůbec do Čech. Myšlenka založit „rodinnou nadaci“, kde budeme moci ručit za využití finančních prostředků má dnes již tisíce podpořených konkrétních pacientů a různé projekty na pomoc s léčbou pro RS pacienty, a to přeci stojí za to!“ říká a dodává: „Se ségrou máme na pomoc našeho Kluka Puka, který pomáhá opravdu denně, na to já, zatím, nemám dostatek času, ale zapojuji se rád, stejně jako velká část našich kamarádů. Včera jsme se setkali se skoro stovkou našich přátel v rámci akce GOLF PRO KLUKA PUKA 2022, každá rána, která včera na výborně připraveném hřišti resortu Panorama padla, přinesla obrovskou pomoc a neuvěřitelných 400.000 korun, právě na konkrétní pomoc“, moc si vážím každého, kdo nám pomáhá.“ usmívá se Kuba.


A to je i důvodem, proč před pěti lety vznikla také zcela jedinečná akce, charitativní fotbalový turnaj čtyř týmů HOKEJKY PRO KLUKA PUKA. Na nabité soupisce letos mezi sportovci nechybí kapitán nadačního týmu Jakub Voráček, ale také David Pastrňák, Daniel Pudil, Ondřej Pavelec, Jiří Tlustý, Jan Koukal, Háša Michal Hamršmíd, Radek Smoleňák, Tomáš Ujfaluši, Jan Blažek, Vojta Dyk, Míra Bosák, Jakub Štáfek, Filip Hronek, Jiří Sekáč, Petr Mrázek, Marek Heinz, Tomáš Plekanec, Martin Nečas sen., Martin Maškarinec, Zdeněk Eichenmann, Karol Kisel, Erich Brabec, Martin Latka a spousta dalších, kteří se už dnes moc těší na setkání s vámi!
Rádi bychom vás, proto pozvali, v sobotu 18. června 2022 na fotbalové hřiště FC Pálava Mikulov. Areál pro všechny návštěvníky otevřeme v 10:00 hodin. Přidejte se k Jakubovi a jeho přátelům z oblasti sportu a kultury. Užijeme si příjemný a pohodový den, už jen svou účastí nám pomůžete podpořit naši práci a konkrétní pacienty s RS. Celým turnajem provede náš dlouholetý kamarád, známý komentátor a populární herec Pavel Nečas, kterého znáte z celé řady divadelních, filmových i seriálových rolí. Právě on bude jednotlivými zápasy zkušeně provázet a vše v průběhu dne komentovat. K mikrofonu v průběhu dne pozve i naše sportovce a známé osobnosti. Atmosféru na FC Pálava bude temperovat D.J. Richie.


Akce je s programem pro celou rodinu, včetně malých i větších dětí, které mají vstup ZDARMA (do 150 cm). Pro všechny děti je připravená Hravá zóna s krásnými cenami. Celý den bude možnost zakoupení tombolenek od maminek a partnerek hráčů, v tombole můžete vyhrát mnoho velice atraktivních a unikátních cen, které dovezou a podepíšou sami účastníci turnaje. Pro zájemce a sběratele autogramů, proběhne v průběhu dne autogramiáda jednotlivých týmů. Pro všechny účastníky je připravena celá řada stánků s občerstvením.
Celý výtěžek z prodeje vstupenek, tomboly, ale také z prodeje předmětů z nadačního shopu s Klukem Pukem, putuje na pomoc konkrétním pacientům s diagnózou RS.

Pro akreditaci PRESS nebo více informací prosím, pošlete e-mail se jménem a názvem redakce, vydavatelství, média, případně kontaktujte:
Lenka Dominiková

 

Texty pro anglickou verzi webu byly přeloženy oddělením překladů a tlumočení jazykové školy Channel Crossings