HOKEJKY PRO KLUKA PUKA 2022

Nadační akce HOKEJKY PRO KLUKA PUKA se po dvouleté nedobrovolné přestávce vrátila zpět na FC Pálava Mikulov. Akce proběhla tradičně pod záštitou pana senátora a starosty města Mikulov, Rostislava Koštiala. Fotbalové dresy oblékla řada nadačních přátel a podpořila tak Jakuba i Petru v jejich pomoci pacientům s RS. Na soupiskách čtyř týmů se představily desítky sportovních i kulturních osobností. Společně s nimi sledovalo program celého dne více než tisíc pět set diváků.

Vyzyvatelem ZLATÉHO TÝMU, za který nastoupily taková jména jako Martin Nečas starší, Marek Heinz, Martin Maškarinec nebo Zdeněk Eichenmann, těsně porazil tým STARÁ GARDA MIKULOV. Hlavní utkání proběhlo mezi týmy NADACE JAKUBA VORÁČKA a REAL TOP PRAHA, které dovezly na pažit hrající kapitáni obou týmů, Jakub Voráček a Alexandr Smita. Ručně vyrobený pohár Kluka Puka z dílny sklářů Filly a Sobotky v závěru dne, zvedli nad hlavy právě fotbalisté z týmu nadace. Toto utkání skončilo ale především výhrou pro pacienty s RS. Výhradně na hřišti se o horké červnové sobotě podařilo vybrat skoro 400.000 Kč. Po přičtení prostředků z dárcovských smluv, ale také více než 400.000 Kč z pondělního turnaje Golf pro Kluka Puka, připisuje nadace na svůj účet za jeden týden milion korun českých! A je to rozhodně potřeba.


Počet pacientů s RS v ČR atakuje 20.000 diagnostikovaných. Každý rok se nově potvrdí tato nemoc zhruba u 2.000 většinou mladých a aktivních lidí. Právě i na tuto skutečnost Nadace Jakuba Voráčka poukazuje. Mezi pozvanými hosty se objevila i celá řada již podpořených pacientů s rodinami a jejich přáteli. Někteří dokonce dorazili na jih Moravy ze Žirče, kde se nachází jediné lůžkové zařízení s touto specializací v ČR. V rámci celého dne byla na hřišti možnost odborných konzultací se zástupci Sanatorií Klimkovice či společností help2move, distributorem neurostimulátorů WalkAide. I takto specifické formy pomoci jsou součástí projektů Nadace Jakuba Voráčka, kterými dlouhodobě pomáhá. Ale své si našel opravdu každý. Pro rodiny s dětmi byla opět připravena HRAVÁ ZÓNA s celou řadou soutěží a po celodenním zápolení, se v poločase hlavního utkání vyhlašovali i malí rekordmani. Hasiči Mikulov a Policie České republiky se k celé akci připojili a prezentovali svou činnost na stanovištích, kde si děti mohly také prohlédnout jejich služební vozy, či zkusit uhasit požár. Sběratelé autogramů zase potěšila autogramiáda všech týmů. Celým dnem provázel mluveným slovem Pavel Nečas, který k mikrofonu pozval i velkou většinu přítomných osobností.


S ohledem na původně anoncované hráče, došlo k celé řadě změn v soupiskách. Akce se nakonec nemohli zúčastnit posily národního týmu, Filip Hronek a David Pastrňák, který ovšem za sebe vyslal váženou náhradu. Velké části fanoušků se tak věnovali, Pastovo maminka Marcela a kamarád Mates, kteří navíc také pomáhali a celý den prodávali tombolenky o unikátní výhry. Sám Pasta právě do této tomboly věnoval své rukavice, v kterých odehrál květnové MS ve Finsku. Kubovi do nadace ovšem věnuje také hokejku z Winter Classic 2019 pro srpnovou dražbu. Ano, čtete správně, přesně tu hattrickovou hokejku!


Co dodat? Zítra, tedy 20. června 2022 oslaví Nadace Jakuba Voráčka své 7. narozeniny. Na finanční podporu pacientům s RS do dubna letošního roku správní rada nadace rozdělila více jak 18 miliónů korun. Další zasedání proběhne už v polovině měsíce července. Kde konkrétně peníze pomáhají, tedy přehledy kvartálních příspěvků jsou dostupné na našem webu.
Pokud se chcete k Jakubovi připojit a hledáte tu správnou cestu, možností je opravdu velké množství, opět se stačí podívat na naše webové stránky.
Děkujeme všem, kteří za námi, i přes opravdu horké počasí, dorazili, speciální poděkování patří dobrovolníkům, kteří dorazili z celé ČR a pomohli s hladkým průběhem celé akce. Těšíme se na setkání při další akci!
NENECHTE SE VYŘADIT ZE HRY!

Výsledky utkání
STARÁ GARDA MIKULOV vs. ZLATÝ TÝM - 4:2
NADACE JAKUBA VORÁČKA vs. REAL TOP PRAHA - 6:4

Texty pro anglickou verzi webu byly přeloženy oddělením překladů a tlumočení jazykové školy Channel Crossings